Vhodné
pro
výživu
malých
dětí
od
ukončeného
12.
měsíce
do
36.
měsíců
Kojení
je
nejlepší
způsob,
jak
vyživovat
vaše
dítě.
Kendamil
kozí
batolecí
mléko
3
je
určeno
k
použití
od
ukončeného
12.
měsíce
věku
malého
dítěte.
Kendamil
kozí
batolecí
mléko
3
by
mělo
tvořit
pouze
součást
smíšené
a
vyvážené
stravy
malého
dítěte.
Toto
unikátní
batolecí
mléko
dodá
vašemu
děťátku
vše,
co
potřebuje
pro
jeho
přirozený
vývoj
od
12.
do
36.
měsíce
věku.
Jde
o
jedinečný
produkt
na
českém
trhu,
jehož
základ
tvoří
plnotučné
kozí
A2
mléko.
To
pochází
od
vybraných
koziček
pasoucích
se
v ekologicky
čisté
oblasti
Lake
District
ve
Velké
Británii
a
je
pro
vašeho
mrňouska
stravitelnější
než
mléko
kravské.
Vhodné
je
i
pro
děti,
které
mají
citlivá
bříška.
Kendamil
Kozí
batolecí
mléko
3
obsahuje
A2
kozí
mléko
s převahou
A2
β-kaseinu,
který
je
pro
člověka
stravitelnější
než
A1
β-kasein.
V
žaludku
vytváří
měkčí
hmotu,
která
snadněji
prochází
zažíváním,
a
je
proto
vhodný
i
pro
miminka
s bříšky
citlivými
na
křeče
a
nadýmání.
Kozí
mléko
obsahuje
více
některých
vitamínů
a
minerálů
a
až
6×
více
probiotických
oligosacharidů
než
mléko
kravské.
Také
jeho
tukové
kuličky
jsou
oproti
kravskému
mléku
menší,
což
opět
přispívá
k jeho
lepší
stravitelnosti.
Toto
mléko
obsahuje
i
větší
množství
takzvaných
MCT
tuků
(oleje
s jednodušší
strukturou),
které
miminka
rychleji
vstřebávají
a
které
jim
poskytují
potřebnou
energii.
V
Kendamilu
Kozím
batolecím
mléku
3
naopak
nehledejte
palmový
olej
ani
rybí
tuk,
protože
omega-3
nenasycené
mastné
kyseliny
(DHA)
do
něj
získáváme
z mořských
řas.
Díky
obsahu
A2
kozího
mléka
se
jedná
o unikátní
výrobek
na
českém
trhu.
Alergii
na
bílkovinu
kravského
mléka
nicméně
neřeší.
Kendamil
Kozí
batolecí
mléko
3
vyvinuli
odborníci
na
dětskou
stravu
ve
společnosti
Kendal
Nutricare,
která
má
v této
oblasti
bohaté
zkušenosti
a
která
se
na
výrobu
dětské
stravy
specializuje
už
více
než
50
let.
A2
mléko:
Bílkoviny
se
skládají
ze
dvou
základních
složek:
syrovátky
a
kaseinu.
Kaseinovou
složku
tvoří
řada
β-kaseinů,
mezi
které
patří
i
A1
β-kasein
a
A2
β-kasein.
Všechna
mléka
obsahují
směs
A1
a
A2
β-kaseinů
a
mohou
se
označovat
jako
A1.
V případě,
že
obsahují
pouze
A2
β-kasein,
označují
se
jako
A2
mléko.
Toto
mléko
produkují
výhradně
zvířata,
která
od
obou
rodičů
zdědila
A2
variantu
genu
pro
β-kasein
a
mají
genotyp
A2/A2.
Toto
mléko
je
pro
člověka
lépe
stravitelné.
-
Z plnotučného
A2
kozího
mléka
-
Bez
palmového
oleje
-
Bez
rybího
oleje
-
Bez
sóji
-
Bez
GMO
-
DHA
je
rostlinného
původu
-
Vyšší
obsah
probiotických
oligosacharidů*
*
Než
v
kravském
mléce
Složení:
Plnotučné
kozí
mléko
(236
g
tekutého
mléka
na
100
g
prášku),
demineralizovaná
kozí
bílkovina
mléčné
syrovátky
v
prášku
(z
mléka),
laktóza
(z
kravského
mléka),
rostlinné
oleje
(slunečnicový,
kokosový,
řepkový),
sušené
odstředěné
kozí
mléko,
Galakto-oligosacharidy
(z
kravského
mléka)
5,25
%,
trifosforečnan
vápenatý,
mléčnan
vápenatý,
Citronan
vápenatý,
fosforečnan
vápenatý,
hydroxid
draselný,
askorbát
sodný,
kyselina
dokosahexaenová
(olej
z mikrořas Schizochytrium sp.T18),
nukleotidy
(Cytidin-5´-monofosfát,
sodná
sůl
Uridin-5´-monofosfátu,
Adenosin-5´-monofosfát,
sodná
sůl
Inosin
-5′-monofosfátu,
sodná
sůl
guanosin-5′-monofosfátu),
síran
železnatý,
kyselina
arachidonová
(olej
z
Mortierella
alpina),
L-karnitin,
vitamin
E,
síran
zinečnatý,
niacin,
D-pantothenát
vápenatý
,
síran
měďnatý,
vitamín
A,
thiamin
,
riboflavin
,
vitamín
B6,
kyselina
listová,
síran
manganatý,
jodid
draselný,
seleničitan
sodný,
vitamín
K,
vitamín
D3,
biotin,
vitamín
B12.
Alergeny
jsou
vyznačeny
tučně.
Složení
se
vztahuje
k sušenému
stavu
potraviny.
Příprava
-
Tažením
odstraňte
ochranný
klip/pojistku
a
ihned
ho
bezpečně,
mimo
dosah
dětí,
zlikvidujte.
Nepoužívejte
v
případě,
že
byl
ochranný
klip
již
dříve
poškozen.
Oběma
rukama
přidržte
horní
část
plechovky,
zatlačte
oba
palce
pod
víčko
a
tahejte
směrem
nahoru,
abyste
otevřeli
víčko.
Otevřete
víčko,
odměrka
je
připevněna
uvnitř.
Fóliové
těsnění
otevřete
tažením
za
“jazýček“
směrem
zpět.
Opatrně
a
bezpečně
odstraňte
fólii,
tu
poté
zlikvidujte
-
Umyjte
si
ruce,
sterilizujte
veškeré
pomůcky
a
lahvičku
dle
pokynů
výrobce.
-
Převařte
čerstvou
vodu
a
nechte
vychladnout
po
dobu
nejdéle
10
minut,
než
přidáte
prášek.
Nepoužívejte
uměle
změkčenou
nebo
opakovaně
převařovanou
vodu.
Nalijte
požadované
množství
vody
(dle
návodu
pro
přípravu
viz
níže)
do
sterilizované
láhve.
-
Uzavřete
láhev
a
dobře
protřepejte,
aby
se
prášek
rozpustil.
Sejměte
víčko
a
nahraďte
jej
sterilizovaným…